3 Eylül 2008 Çarşamba

HAMUR KARIŞTIRMA


Foto kötü oldu ama hiç olmamasından iyidir değil mi.(fotografı pc nin kamerasından çektim)bu benim çok sevdiğim bir makarna türü gibi bişey.bizim yöreye has bişey.
TARİFİNİ VERİYİM:
tencerede suyu kaynatıyoruz su kaynayınca ocaktan alıp içine un koyuyorum ama bunu yaparken hızlı olmamamız lazım çünkü pürtümük olabilirmiş.unu suya koyarken tahta oklava ile karıştırıyoruz.tahta kaşık kırılırmış annem öyle dedi.karıştırdıkdan sonra tekrar ocağa alıp gene karıştırıyoruz 5-7 dk ocaktada karıştırdıktan soonra ocaktan alıyoruz.bi tabağın altına keş serpiyoruz.2 kaşık yardımıyla kaşıkları suyla ıslatıpp hamuru alıyoruz. kamurun üstlerine keş serpiştiriyoruz en üstünede margarini tavada ısıtıp döküyoruzz.
NOT: keş boluda mehşur bi şeydir.kahvaltıda kızartma olarak yada sobalarda ısıtılarak yenir.yuğurttan yapılırrrr.

7 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Şeker kızlar cici kızlar..Nasılsınız bakalım..Hımm keşli hamuru merak ettim tadı nasıl acaba..
Bolu'da ilk gidince yemek yiyorduk.menüde keşli makarna yazıyor merak ettim istedim..erişteli keşli makarnaydı hoşumada gitti.keş bende aldım yaptım kendim..
hatta memlekete bile götürdüm hediye niyetine..
keşke sizde yanımda olsaydınızda o mamalardan yiyebilseydiniz kızlar..ahım şahım yemekler pastalar yapamam ama elimden geldiğince kolayına kaçıp yapabiliyorum işte..
bende izindeyken uğrayan bütün arkadaşlara yazdım.arada unuttummu bilemedim..arada sizede gelirim artık çok çok öpüyorum ikinizide anneye selam söyleyin.hayırlı ramazanlar.

akasyakokusu dedi ki...

AAyy canlarım benim kıyamam size..Oruçta bir başka gözle bakıyor insan değilmi tariflere..Ağzını şaplatmaya yutkunmaya başlıyor birde:)))
Hadi biz orucu açınca yiyoruz ya olmayanlar ne yapsın..bu mübarek günler hürmetine Allah c.c. onlara yardım etsin..Bu vesileyle karınları doysun değilmi.
Canlarım bende susadım daha ço su istiyorum..bulaşık yıkarken şırıl şırıl sesi bile serap görmüş gibi yapıyor..ama Allah c.c. yardımcı oluyor bize.Tuttuğumuz oruçların sevabına nail eylesin bizi amin.
sizede hayırlı ramazanlar cumalar canlarım.

ayşegül mutfakta dedi ki...

kızlar yöresel tarif vermişsiniz elinize sağlık. yuğurtlu şeyleri severim :))
öpüyorum güzeller..

akasyakokusu dedi ki...

Kızlar kızlar selam kızlar..
canlarım bir varsınız bir yoksunuz.karar verin artık.
derslerinizde başarılar hayırlı ramazanlar olsun..öpüyorum ikinizide.

akasyakokusu dedi ki...

İyi geceler şeker kızlar..Hemende ziyaretime geliyorsunuz canlarım..Pek seviniyorum..Derslerinizi ihmal etmeyin ama blogta olursanız.
Annenize slm söyleyin emi öpüyorum ikinizide.

ayşegül mutfakta dedi ki...

kızlar napıyosunuz bakiim.. hamur karıştırması ilk kez duydum ama tadıtaze makarnaya benziyor olmalı, bolunun aşçıları meşhurdur :)) sizde zamanla süper şeyler yapacaksınız biliyorum şimdiden belli derslerinizde başarılar yemek yapalım derken dersleri aksatmayın bizim elimiz mahkum yemek yapmak zorundayız ;)

akasyakokusu dedi ki...

kızlar merhaba..nihayet gördündünüz iyisiniz dimi.
bayramınızı kutlarım ailelerinize selam söyleyin okmi.
yanaklarından öptüm..derslerinizi aksatmayın sakın..benimde üç daltonum var dersane okul bakalım sınavları nasıl geçer.
kendinize iyi bakın..

ESOŞ İLE FATOŞUN BALIKLARI :)