3 Eylül 2008 Çarşamba

HAMUR KARIŞTIRMA


Foto kötü oldu ama hiç olmamasından iyidir değil mi.(fotografı pc nin kamerasından çektim)bu benim çok sevdiğim bir makarna türü gibi bişey.bizim yöreye has bişey.
TARİFİNİ VERİYİM:
tencerede suyu kaynatıyoruz su kaynayınca ocaktan alıp içine un koyuyorum ama bunu yaparken hızlı olmamamız lazım çünkü pürtümük olabilirmiş.unu suya koyarken tahta oklava ile karıştırıyoruz.tahta kaşık kırılırmış annem öyle dedi.karıştırdıkdan sonra tekrar ocağa alıp gene karıştırıyoruz 5-7 dk ocaktada karıştırdıktan soonra ocaktan alıyoruz.bi tabağın altına keş serpiyoruz.2 kaşık yardımıyla kaşıkları suyla ıslatıpp hamuru alıyoruz. kamurun üstlerine keş serpiştiriyoruz en üstünede margarini tavada ısıtıp döküyoruzz.
NOT: keş boluda mehşur bi şeydir.kahvaltıda kızartma olarak yada sobalarda ısıtılarak yenir.yuğurttan yapılırrrr.

ESOŞ İLE FATOŞUN BALIKLARI :)