7 Mart 2008 Cuma


ilk tarifimiz olduğundan kolay bir tarifle başlıyoruz.şimdi kısır yapcaz.MALZEMELER:ince bulgur(simit)kuru soğanyeşil soğanmaydonozlimon veya nar ekşisidomates yada biber salçasısıvı yağtuz , pul biber , kara biber ,sarımsakYAPILIŞI:sıvı yağı tencerede ısıtıp doğranmış kuru soğanları içine koyuyoruz.soğanlar pembeleşince salçayı ekliyip özüyoruz ve baharatlarımızı katıyoruz. bu işlem bittikten sonra soğuması için tencereyi bi köşeye koyuyoruz.sonra ince bulgurumuzu ayıklayıp yıkayıp suyunu çekmesi için bi köşede bırakıyoruz.bulgurlar suyunu çekerken biz de yeşil soğanla maydanozları doğrayıp büyük bir kaba döküyoruz.bu kabın içine suyunu çekmiş bulguru ve soğumuş tenceredeki sosumuzu da ekleyip limonları sıkıp tuzu da katıyoruz ve harmanlıyoruz ve kısırımız hazır.AFİYET OLSUN

1 yorum:

ayşegül mutfakta dedi ki...

çok güzel görünüyor çokda severim kısırı elineze sağlık!

ESOŞ İLE FATOŞUN BALIKLARI :)